Finale

Pangea Dystens årlige finale afholdes i København, hvor de ti bedste fra hvert klassetrin, som er gået videre fra anden runde dyster mod hinanden for at blive Danmarksmester i Pangea Matematik Dysten. Finalen afholdes som en form for en event, hvor forældre også er inviteret. I løbet af finalen vil der typisk være underholdning og en række aktiviteter for at gøre det hele lidt sjovere.

Konkurrence

Finalen for hvert klassetrin afholdes samtidigt i samme lokale, og eleverne placeres således, at de ikke kan se  de andre fra samme klassetrins opgavehæfte. Besvarelsen af finaleopgaverne varer 60 minutter og opgaverne rettes umiddelbart herefter. Mens opgaverne rettes af Pangea, inviteres forældrene indenfor og der skrues op for underholdningen, hvor blandt andet stand-up komiker Thomas Wivel og relevante oplægsholdere tidligere har stået for at underholde finalisterne og deres forældre.

IMG_2420

Efter nogle underholdende minutter bliver det tid til at uddele premier til gulv-, sølv-, og bronze vindere fra hvert klassetrin, der bliver inviteret op på scenen og får overrakt deres medajler samt en masse forskellige og eksklusive premier.